۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۵:۰۹

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد؛

ساخت نرم افزار درمان صرع‌های ژنتیک در شیراز

ساخت نرم افزار درمان صرع‌های ژنتیک در شیراز

شیراز-معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: نرم افزار درمان صرع‌های ژنتیکی برای نخستین بار در جهان توسط متخصصان شیرازی طراحی و اجرا شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد شریفی ظهر شنبه در حاشیه رونمایی از این طرح از طراحی و اجرای این نرم افزار به عنوان یک نمونه موفق کاربرد استفاده از فناوری بر بالین بیمار نام برد و گفت: مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز همواره در ارائه طرح‌های نوین پیشرو بوده و از تمامی طرح‌های پژوهشی و نوآورانه همچون به‌کارگیری هوش مصنوعی در علوم پزشکی حمایت می‌کند.

علی اکبر اسدی پویا، استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مبتکر این طرح که پیش از این نیز در زمره دانشمندان یک درصد برتر جهان معرفی شد در این خصوص گفت: به طور میانگین یک درصد افراد جامعه دچار بیماری صرع هستند.

اسدی پویا با اشاره به اینکه آمارها نشان می‌دهد در کشور ایران نیز بیش از هشتصد هزار نفر به بیماری صرع مبتلا هستند، افزود: درصد قابل توجهی از این بیماران به انواع صرع‌هایی مبتلا هستند که دلیل ژنتیکی دارد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه تا کنون بیش از دو هزار ژن مرتبط با بیماری صرع در جهان شناسایی شده است، ادامه داد: محققان کشور استرالیا موفق شدند ارتباط قطعی ۹۵۴ ژن را با بیماری صرع مشخص کنند.

او طراحی و ایجاد نرم افزار get را نتیجه تلاش‌های یک تیم تحقیقاتی ۲۳ نفری از نخبگان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بررسی بیش از هشت هزار مقاله علمی دانست.

این پزشک فوق تخصص بیماری صرع گفت: در این نرم افزار بر اساس ژن شناسایی شده نوع درمان و اطلاعات مرتبط با بیماری در اختیار پزشک معالج قرار می‌گیرد.

اسدی پویا با اشاره به اینکه این نرم افزار برای نخستین بار در جهان طراحی و اجرا شده و مشابه خارجی ندارد، اظهار کرد: این نرم افزار به صورت رایگان و با هدف کمک به درمان بیماری صرع در اختیار جامعه پزشکی جهان قرار می‌گیرد.

کد خبر 5784468

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha